Golfclub Veldzijde Jeugd
golf jeugd nieuws

Voor jeugdspelers is er van alles mogelijk op Veldzijde!

Wil je ook (leren) golfen? Dat kan bij Golfclub Veldzijde! We hebben plaats voor je. Jeugdspelers hebben een streepje voor bij ons.

We zijn blij dat je interesse hebt in de golfsport en hopen dat we je binnenkort bij onze vereniging mogen verwelkomen. Om eventuele vragen die je hebt alvast te beantwoorden zullen wij hieronder wat meer informatie geven over de activiteiten die wij jaarlijks organiseren en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijden en de lessen die door de jeugdcommissie worden georganiseerd is het noodzakelijk om lid te zijn van Golfclub Veldzijde en onlosmakelijk daarvan een “speelrecht” te kopen van Golf Park Wilnis BV. Met dit speelrecht mag je als jeugdlid het gehele jaar vrij spelen op de grote en kleine baan en gebruik maken van alle oefenfaciliteiten zonder dat daarvoor extra kosten in rekening worden gebracht.  De verschillende lidmaatschappen en bijbehorende tarieven zijn op de pagina tarieven jeugdgolf te vinden. Mocht je nog twijfelen om lid te worden dan kun je natuurlijk ook beginnen met een proeflidmaatschap van 6 maanden.

Voor onze jeugdleden organiseren wij golflessen op zondagochtend. Deze worden met het gehele jaar door gegeven. Hierbij geldt dat er tijdens schoolvakanties geen/minder lessen gegeven zullen worden. De lessen worden regelmatig afgewisseld met door de club georganiseerde (fun)wedstrijden. Uiteraard worden deze wedstrijdjes zoveel mogelijk aan het niveau van de spelers aangepast.

De lessen worden gegeven door golfprofessionals van de Golfschool Wilnis aan groepjes van gemiddeld 5 tot 7 kinderen. De indeling hierbij geschiedt op basis van leeftijd en spelniveau.  Een golfles duurt ongeveer 45 minuten. Voor meer ervaren golfers kunnen de lessen langer worden (tot max. 1,5 uur) zodat er ook in de baan geoefend kan worden.
Zoals reeds gezegd worden er naast de lessen nog diverse wedstrijden door de jeugdcommissie georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld de cross country wedstrijd waarbij de hele baan wordt vol gelegd met obstakels en men moet proberen om zo goed mogelijk door dit parcours te komen. Of de nachtwedstrijd  waarbij we in het donker gaan spelen met behulp van lichtgevende ballen. Maar natuurlijk hebben we ook de jaarlijks terugkerende clubkampioenschappen. De georganiseerde wedstrijden zijn clubactiviteiten en hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Voor de meer gevorderde spelers is er tevens de NGF competitie. In een team van 4 spelers (mixed) wordt er 5 weken lang in een poule op de banen van de 4 andere clubs gespeeld. Dit wordt door veel spelers als een zeer leuke en leerzame ervaring gezien.

Mocht je naar aanleiding van het bovenstaande nieuwsgierig zijn geworden en meer informatie willen hebben of je gelijk in willen schrijven dan kun je je melden bij een van onderstaande personen.

Twijfel je nog? Maak dan gebruik van ons proeflidmaatschap waarbij je een halfjaar lang kunt deelnemen aan onze golflessen en clubactiviteiten tegen een aantrekkelijk tarief.

Jaap-Jan Bulthuis
Voorzitter jeugdcommissie
jeugdcommissie@golfclubveldzijde.nl
06 –  50 60 70 70

Klik hier voor de tarieven.