Informatie voor buddies

Introductie

Een nieuw lid zal door de coördinator aan een buddy worden toegewezen. Uiteraard is overleg over het toewijzen mogelijk. De coördinator wordt op de hoogte gehouden van de voortgang met het nieuwe lid.

De coördinator zal zorgen voor een goede verdeling van het aantal nieuwe leden onder de buddies. Te veel nieuwe leden bij een buddy gaat ten kosten van de kwaliteit en het plezier.

Wat betreft het?

Zie hiervoor het artikel op de website. Door het daar te plaatsen is het voor zowel de nieuwe leden als de buddies duidelijk wat er verwacht mag worden van een buddy.

In hele grote lijnen zouden dit de activiteiten voor een nieuw lid kunnen zijn:

-Intro telefoontje

– 1e afspraak

– Voortgang telefoontje

– 1e Rondje BP/54

– 2e rondje BP/54

– Voortgang telefoontje

– Intro wedstrijd

Praktische zaken voor op de banen

Ter herinnering volgen hier een aantal zaken waar je op kan letten als de buddy een rondje loopt met een nieuw lid.

Het belangrijkste is: VEEL PLEZIER! Geniet van het spel en de natuur op en rond de baan.

Voorbereiding

Een rondje golf begint met een goede voorbereiding, zodat het golfen zo min mogelijk onnodig onderbroken hoeft te worden. Te denken hierbij valt aan:

– Juiste materiaal en kleding (regen, zon), voldoende ballen en tees in de tas;

– In de kleedkamers/toiletten van het gebouw hangt een overzicht van de kleding voorschriften, klopt het?

– Eten en drinken;

– Telefoon op stil (of nog beter: UIT);

– Neem een aantal tees, ballen, handschoen EN pitchvork en steek deze bij je (broek/jaszak);

– Eventueel een kaart met een Q sticker erop.

Veiligheid

– Denk aan het roepen van FORE als de situatie daarom vraagt! Bij twijfel ALTIJD roepen. De flightgenoten van de golfer die de bal geslagen heeft, zijn hier primair verantwoordelijk voor.  Beter 10 keer te vaak geroepen dan 1 keer te weinig. Enne, met maximaal VOLUME!!!

– Baanpersoneel heeft altijd voorrang.

– Blijf altijd achter de bal staan wanneer je medespeler aan de beurt is; een bal kan een andere dan de gewenste kant op gaan, maar  het materiaal (bv de kop van je club!) kan ook defect raken en rondvliegen.

Sociaal

– Help elkaar met het zoeken naar een bal (niet te lang, maximaal 5 minuten), het aanharken van een bunker, het terug leggen van een plag, etc.

– Wees stil wanneer je flightgenoten aan de beurt is. Wees stil of sta stil als je langs andere spelers gaat die bezig zijn met een (af)slag of op de green.

Speeltempo

– Als je ruim van tevoren aanwezig bent op de eerste afslagplaats, dan kan je jezelf rustig voorbereiden op de ronde. Gebruikelijk is om 10 minuten voor de geplande vertrektijd aanwezig te zijn.

– Extra bal, tee´s, pitchfork en scorekaart in je zak is altijd handig.

– Zoek niet lang naar je bal, speel een andere bal als je voor het plezier aan het golfen bent!

– Twee oefenswings is meer dan genoeg.

– Toepassing van de te hanteren volgorde bij de afslag; eventueel gebruik van ‘Ready’ golf.

– Wanneer je medespeler aan de beurt is, bereid dan je slag alvast voor.

– Speel je bal als jij er klaar voor bent, terwijl je medespeler dit nog niet is. Het is niet altijd noodzakelijk dat diegene die het verste weg ligt ook als eerste slaat. Houdt wel de veiligheid in de gaten.

– Loop zo snel mogelijk naar je eigen bal (niet voor iemand uitlopen die nog moet slaan) en bereid je (tijdens het lopen al) voor op je volgende slag: schat de afstand die je wilt overbruggen in, de ligging van de bal, de eventuele hindernissen die je zou willen vermijden etc.

– Volg altijd de bal van je medespeler, dit scheelt zoekwerk.

– Zorg er voor dat je golftas op de route naar de volgende hole staat als je op de green bent.

– Als iedereen uitgeholed is, dan zo snel mogelijk weglopen van de green naar de volgende afslagplaats. Pas op de afslagplaats of in ieder geval op een veilige plek, waar de spelers in de flight achter je geen last van hebben,  de score opschrijven.

– Als het op een hole even niet lukt, dan is het niet erg om de bal op te pakken, even te genieten van de mooie omgeving en het spel van je medespeler om vervolgens op de volgende hole weer verder te spelen.

– Probeer aansluiting te houden met de flight voor je, dan gaat alles goed.

– Laat een snellere flight door als je ziet dat ze telkens moeten wachten en er (voldoende) ruimte is gevallen ten opzichte van de flight voor je.

Zorg voor de golfbaan

– Leg je plag netjes terug en stamp deze zorgvuldig aan (gras boven).

– Loop niet tussen de bunker en green met je golfkar.

– Stap in en uit aan de lage kant van de bunker, nadat je deze hebt geharkt.

– Repareer pitchmarks! Ook pitchmarks van anderen repareren.

Pitch-marks-repareren

Mentaal
– Probeer te leren van iemand die veel beter speelt en geniet van zijn/haar spel. Vergeet niet dat iedere goede golfer ook een beginner is geweest.

– Kies zelf de club die past bij de afstand die jij wilt overbruggen.  Waar een ander voor kiest is niet belangrijk.

– Geef in principe geen ongevraagd advies aan medespelers.

– Concentreer je na het innemen van je stand uitsluitend op het proces van de slag die je gaat maken.

– Vier je goede slagen en probeer de slechte direct te vergeten. Focus op de volgende slag.

Vergeet niet, Golf is het spel van de eeuwige hoop.

Je hoopt altijd dat het volgende keer beter gaat.