Reglementen Par 3 Matchplay

Organisatie : Weco Par 3
Inschrijfgeld : geen
Spelvorm : matchplay Minimum aantal : 8 dames en 8 heren

– Inschrijvingen, indelingen en uitslagen worden geregeld met behulp van het programma E-Golf4U.

– Deelname is mogelijk voor par 3 leden met handicap 0-54

– De wedstrijden worden ingedeeld op basis van de laagste handicap tegen de hoogste handicap, zodanig dat in theorie bij de finale de twee besten tegen elkaar strijden.

– Afhankelijk van het aantal deelnemers worden 1 óf meer voorrondes gehouden.

– 1e voorronde van 16 maart t/m 18 april 2014

– 2e en 3e voorronde nader vast te stellen

– Er wordt gespeeld zonder handicapverrekening

– Je wint de hole door in minder slagen dan je tegenstander uit te holen. Voor een gewonnen hole krijg je -1- punt. Bij een gelijk spel krijgt niemand een punt.

– Bij gelijk spel na 18 holes net zo lang doorspelen tot dat een hole gewonnen wordt ( sudden death).

– Op de finaledag spelen 4 dames en 4 heren. 18 holes in de ochtend en 18 holes in de middag volgens dezelfde regels.

– De uitslagen van de voorrondes worden vermeld op het publicatiebord in de gang en tevens op de site onder de rubriek competities.

– De indeling van de kampioenschappen wordt gepubliceerd op de site en wordt per email toegezonden.

– De spelers dienen zelf de wedstrijd te plannen binnen de daarvoor gestelde termijn.

– De winnaar van een gespeelde partij zendt de uitslag per email naar nlindeman@zonnet.nl .

– Eventueel is er een mogelijkheid – bij voldoende animo – om een verliezersronde te spelen op de finaledag om de 5e t/m de 16e plaats.

– Dit zijn de verliezers van de laatste voorronde, t.w. bij de heren van de tweede voorronde en bij de dames van de eerste voorronde.

– Regels voor afmelden zijn opgenomen in het algemeen wedstrijdreglement. Houdt er rekening mee dat u zowel uw medespelers als de wedstrijdleiding benadeelt als u dit niet nakomt, bovendien ontneemt u anderen, die op de reservelijst staan, de mogelijkheid mee te kunnen doen.

Tips/ etiquette

-Vul aan het einde van uw ronde de scorekaarten correct in.

– Op de finale dag wordt de eindprijs uitgereikt. Het omkleden na de wedstrijd wordt op prijs gesteld.

– Let op !!! een niet juist ingevulde kaart kan voor de wedstrijdleiding aanleiding zijn u te diskwalificeren voor de gelopen wedstrijd.

– Houdt tempo in het spel. Zoek niet te lang naar de bal.

– Repareer pitchmarks, plaats divots terug en hark de bunkers aan.

Veel plezier – Weco par 3