Stichting Handicart

Clubconsul: Ria de Graaf  0348-420890  (handicart@golfclubveldzijde.nl)

Stichting Handicart

De Stichting Handicart bestaat sinds 1983. Het doel van deze Stichting is om de tijdelijk of permanent minder valide golfspeler/-speelster in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. En dat niet alleen op de homecourse, maar ook op veel andere banen in Nederland.

Bij Golfclub Veldzijde zijn er dagelijks 6 handicarts beschikbaar. De aanschaf en  het onderhoud van de Handicarts wordt mogelijk gemaakt door geld beschikbaar gesteld door de St Handicart.

Het benodigde geld voor de handicarts wordt opgebracht door donateurs en opbrengsten van de wedstrijden tbv van de St. Handicart.

Aanvraag gebruikerskaart

Voor het aanvragen van een gebruikerskaart kunt u een formulier  downloaden via www.handicart.nl Op dit formulier dient een arts te verklaren dat de aanvrager/aanvraagster naar zijn of haar oordeel niet in staat is lopend een ronde te golfen. Het formulier dient met een pasfoto te worden ingeleverd bij de clubconsul, waarna als regel door het Handicart secretariaat een gebruikerskaart met een maximale looptijd van 2 jaar wordt afgegeven.

Bij korte blessures bestaat ook de mogelijkheid een tijdelijke gebruikerskaart aan te vragen, eveneens op basis van de verklaring van een arts . Een gebruiker van de handicart wordt automatisch donateur  en doneert minimaal €50 euro per jaar. Donateurs zonder gebruikerspas meestal €25 per jaar. Uiteraard is meer altijd welkom. Als u 5 jaar achtereen een schenking  van minimaal €50 doet en dit vastlegt kunt u dit bedrag aftrekken van de belasting.

Reserveren Handicart

– Reserveren van een  Handicart kan alleen via de caddie master.
– De kosten zijn €5  ongeacht het aantal holes per Handicart. De gebruiker moet uiteraard in het bezit  zijn van een geldige Handicartpas.
– Bij een wedstrijd dient het lid bij de inschrijving aan te geven of hij/zij gebruik van een   Handicart wil maken  Er worden zoveel mogelijk 2 personen per Handicart ingedeeld .
– Veroorzaakte schade dient  gemeld te worden bij de caddiemaster. Het eigen risico bij schade is 125 euro.

Voor meer informatie kunt u altijd bij de clubconsul  Ria de Graaf en de website van de Stichting Handicart: www.handicart.nl terecht.