Zomerseizoen 2019 Damescommissie

Beste dames,

Dit jaar organiseert de damescommissie iedere dinsdag een 18-holes en 9-holes wedstrijd. Onderstaand enkele aandachtspunten voor het nieuwe wedstrijdseizoen.

SPELREGELS

Inschrijven

Inschrijven voor een wedstrijd kan vanaf drie weken voor die wedstrijd vanaf 07.00 uur. De inschrijving sluit op vrijdag 24:00 uur in de week voorafgaand aan de wedstrijd. De startlijst wordt uiterlijk zondag voor de wedstrijd op internet gepubliceerd. Een deelneemster is zelf verantwoordelijk voor het controleren van haar starttijd. Wijzigingen in starttijden na 19.00 uur op de avond voor de wedstrijd zullen telefonisch door de wedstrijdleiding aan de betrokkenen worden doorgegeven. Bij extreem weer op de speeldag: kijk ‘s morgens eerst op de website of de wedstrijd wel of niet doorgaat. Bij hittegolf (>30 graden) worden de 18-holes wedstrijden ingekort naar 9-holes.

Afmelden graag per e-mail bij de wedstrijdleiding van die dag (in de wedstrijdinformatie op de website staat wie dat zijn). Per e-mail staat het op ‘papier’ en kan de afmelding niet worden gemist. Nooit afmelden via het inspreken op de voicemail. Als je je op de dag zelf moet afmelden, kan dat door naar het clubhuis te bellen.

Reserve

Als je bij het inschrijven van een wedstrijd op de reservelijst staat, dan rekent de wedstrijdleiding op je beschikbaarheid. Indien je niet meer beschikbaar bent voor de betreffende wedstrijd, dan dien je je conform de regels uit te schrijven of bij de wedstrijdleiding af te melden.

Aanmelden

Op wedstrijddagen meld je je 30 minuten voor starttijd bij de wedstrijdleiding. Vervolgens dien je uiterlijk 10 minuten voor je starttijd op de teebox van de 1e wedstrijdhole klaar te staan.

Prijsuitreikingen

Bij de Maandtrofee en Juwelier van Beek wedstrijden zijn er bij meer dan 33 inschrijvingen2 prijsuitreikingen. Eén voor de vroege starters en de 9-holes dames en één voor de late starters. Bij minder dan 33 inschrijvingen is er slechts 1 prijsuitreiking. De middagwedstrijd heeft een eigen prijsuitreiking tijdens het diner. Bij een lunch of diner na afloop wordt het op prijs gesteld dat je je na de wedstrijd omkleedt.
Indien je niet aanwezig kunt zijn bij de prijsuitreiking, dan dien je dit voor aanvang aan de wedstrijdleiding te melden. Je mag dus niet je naam op de borden van longest, neary of leary noteren, anders is het niet mogelijk die prijs uit te reiken.

WEDSTRIJDVORMEN

Gedurende het zomerseizoen van 26 maart tot en met 8 oktober 2019 worden er op de dinsdagen door de damescommissie verschillende soorten wedstrijden georganiseerd:

  1. 1. Eclectic – handicap 0-45;
  2. 2. Matchplay – handicap 0-45;
  3. 3. Maandtrofee – handicap 0-45;
  4. 4. Juwelier Van Beek wedstrijd – handicap 0-45;
  5. 5. Middagwedstrijd – handicap 0 – 45;
  6. 6. Overige wedstrijden – handicap 0-45.

Raadpleeg de wedstrijdkalender op de website voor de data van de wedstrijden. De wedstrijden worden in principe ‘s morgens gespeeld. We starten vanaf 09.00 uur. Uitzondering zijn de 4 middagwedstrijden. Dan starten we vanaf 13.00 uur met na afloop gezamenlijk dineren met je flight. Het inschrijfgeld bedraagt voor alle wedstrijden € 3-, (incl. de 9-holes funwedstrijden); wie een reguliere wedstrijd 9 holes speelt, betaalt € 2,-. Bij een goede-doelenwedstrijd komt er € 5,- boven op het inschrijfgeld.

Een wedstrijd wordt gespeeld over 18 of 9 holes.

Per wedstrijddag kun je kiezen of je aan de 18- of 9-holes wedstrijd wilt meedoen.

1. ECLECTIC  (5 wedstrijden, t.w. op 9 april, 14 mei (Handicart), 9 juli, 13 augustus en 1 oktober).

Dit is een non-qualifying strokeplaywedstrijd over 18 of 9 holes. Bij iedere wedstrijd dient men alle holes uit te spelen met een maximum van dubbel par+1. Na de wedstrijd voer je de score in de computer in de hal in en lever je de kaart in bij de wedstrijdtafel. De beste score per hole wordt bijgewerkt en is later op de site te zien.  Na de wedstrijd is er geen prijsuitreiking. De winnaars over het hele seizoen krijgen hun prijs tijdens de sluitingswedstrijd. Om in de prijzen te kunnen vallen dien je minimaal 3 x mee te hebben gedaan.

2. MATCHPLAY  (4 wedstrijden, t.w. op 2 april, 7 mei, 11 juni, 24 september).

Dit is een non-qualifying strokeplaywedstrijd over de volledige 18 of 9 holes met 100 % handicapverrekening. In deze wedstrijd speel je tegen de andere deelnemer om de hole. Degene met het minst aantal netto slagen wint de hole. Er zijn per wedstrijd 6 punten te verdelen; voor de 1e negen, voor de 2e negen en over het totaal van 18 holes . Wie de meeste holes op de 1e negen wint krijgt 2 punten, bij gelijkspel voor beide speelsters 1 punt, bij verlies 0 punten. Dit zelfde geldt voor de 2e negen holes. Degene die over 18 holes de meeste holes gewonnen heeft, verdient de resterende 2 punten. Een uitslag van een wedstrijd kan dus zijn 6-0, 5-1, 4-2 of 3-3; de som is altijd 6.Voor de 9 holes wedstrijd geldt dat degene die over alle 9 holes de meeste holes heeft gewonnen de winnaar is. Deze krijgt hiervoor 2 punten. Bij een gelijke stand wordt de uitslag 1-1. Een wedstrijduitslag is dus altijd 2-0 of 1-1.
De handicapverrekening wordt toegepast op stroke-index, dus te beginnen bij stroke-index 1 (de moeilijkste hole). Bijvoorbeeld: speler A heeft een playing handicap van 23 slagen en speler B heeft 24 slagen, dan mag speler B op de hole met stroke-index 1 er een slag meer over doen om gelijk te spelen. De playing handicap wordt door de wedstrijdleiding op de kaart vermeld.

Het is wenselijk om de bal op te rapen, zodra duidelijk is wie de hole heeft gewonnen. Dit om een goede doorstroming in de baan te bevorderen. Er worden altijd 18 c.q. 9 holes uitgespeeld i.v.m. totaaluitslag aan het eind van het seizoen.

Op de wedstrijddag is er geen prijsuitreiking. De prijzen van de winnaars over het hele seizoen worden tijdens de sluitingswedstrijd in oktober uitgereikt. Degene met de meeste wedstrijdpunten is de winnaar. De kaart inleveren bij de wedstrijdtafel.

3. MAANDTROFEE (5 wedstrijden t.w. op 16 april, 28 mei, 18 juni (Omadag), 6 augustus en 10 september).

Dit is een qualifying stableford wedstrijd over 18 of 9 holes met na afloop 2 prijsuitreikingen (zie spelregels) Tijdens de sluitingswedstrijd in oktober wordt de wisseltrofee uitgereikt aan de beste speelster van het seizoen. De beste 3 resultaten van de 18 holes wedstrijd tellen mee voor de einduitslag.Score invoeren en kaart inleveren bij de wedstrijdtafel.

4. JUWELIER VAN BEEK WEDSTRIJD (5 wedstrijden t.w. op 23 april, 21 mei, 25 juni, 23 juli (Goede doel), 17 september).

Deze wedstrijd wordt gesponsord door Van Beek Juwelier uit Mijdrecht.Het is een qualifying stableford wedstrijd over 18 of 9 holes met na afloop twee prijsuitreikingen (zie spelregels). Tijdens de sluitingswedstrijd in oktober wordt ook de overall winnares van de wedstrijd bekendgemaakt. De beste 3 stablefordresultaten van de 18 holes versie van deze wedstrijd tellen mee voor de einduitslag. Score invoeren en kaart inleveren bij de wedstrijdtafel.

5. PROMOFESSIONALS (4 wedstrijden, t.w. op 30 april, 4 juni, 30 juli, 27 augustus).

Deze wedstrijd wordt gesponsord door Promofessionals uit Mijdrecht.Dit is een qualifying stableford wedstrijd over 18 of 9 holes. De middagwedstrijden starten vanaf 13.00 uur met na afloop gezamenlijk diner en prijsuitreiking.
Score invoeren en kaart inleveren bij de wedstrijdtafel

6. OVERIGE WEDSTRIJDEN

    1x openingswedstrijd, non-qualifying funwedstrijd, gunshot, over 9 holes met na afloop High Tea – 26 maart.
    1x voorronde senioren strokeplaykampioenschappen, qualifying,
18 holes  – 2 juli. Op zaterdag 6 juli wordt de finale gespeeld.
9 of 18 holes stableford wedstrijd voor de dames die niet mee doen aan het strokeplaykampioenschap op 2 juli.
   1x vriendinnendag, non-qualifying, gunshot, 18 holes – 16 juli.
Na afloop diner.
    1 x voorronde landelijke omadag. Deze wordt gespeeld bij de Maandtrofee-wedstrijd van 18 juni. Aangeven of je wilt meedingen naar de landelijke finale die elders gespeeld wordt.
    1x echtparen-/koppeldag, non-qualifying, gunshot, 18 holes – 20 augustus.
Na afloop diner.
    1x vossenjachtwedstrijd, deze wordt gespeeld op 3 september.
    1x sluitingswedstrijd, non-qualifying, gunshot, 9 holes fun op 8 oktober.
Na afloop diner.

In de winter vinden de wintereclecticwedstrijden om de twee weken plaats.
Dit is een inloopwedstrijd die start op 22 oktober.

INVOEREN SCOREKAART
Na afloop wedstrijd scores invoeren op de computer, vergeet niet op te slaan.
Bij eclecticwedstrijden je score, of dubbel par + 1 (geen 0 of streepje).
Matchplaywedstrijden worden niet ingevoerd.
Kaarten duidelijk en goed invullen.

De damescommissie
Hermien Blommers – voorzitter
Gerda Antoniacomi
Ria de Graaf
Lia van Leeuwen
Petra Meijnders
Liesbeth van der Velden
Carla Leferink
Marlies Klarenbeek

 

 

Laatste nieuws