REGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAPPEN PAR 3 MATCHPLAY

Inschrijfgeld : geen
Spelvorm : matchplay
Minimum aantal: 8 dames en 8 heren

– Inschrijvingen, indelingen en uitslagen worden geregeld met behulp van het programma E-Golf4U.
– Deelname is mogelijk voor Par 3 leden met handicap 0 – 54.
– De wedstrijden worden ingedeeld op basis van de laagste handicap tegen de hoogste handicap, zodanig dat in theorie bij de finale de twee besten tegen elkaar strijden.
– Afhankelijk van het aantal deelnemers worden 1 óf meer voorrondes gehouden.
– Er wordt gespeeld zonder handicapverrekening.
– Je wint de hole door in minder slagen dan je tegenstander uit te holen. Voor een gewonnen hole krijg je 1 punt. Bij een gelijk spel krijgt niemand een punt.
– Bij gelijk spel na 18 holes net zo lang doorspelen tot dat een hole gewonnen wordt (sudden death).
– Op de finaledag spelen 4 dames en 4 heren 18 holes in de ochtend en 18 holes in de middag volgens dezelfde regels.
– De uitslagen van de voorrondes worden vermeld op het publicatiebord in de gang en tevens op de site onder de rubriek Competities.
– De indeling van de kampioenschappen wordt gepubliceerd op de site en wordt per email toegezonden.
– De spelers dienen zelf de wedstrijd van de voorronde te plannen binnen de daarvoor gestelde termijn.
– De winnaar van een gespeelde partij zendt de uitslag per email naar ac@wesseling.net of leeuwenburgh@planet.nl.
– Eventueel is er een mogelijkheid om, bij voldoende animo, een verliezersronde te spelen op de finaledag om de 5e t/m de 16e Dit zijn de verliezers van de laatste voorronde.

– Regels voor afmelden zijn opgenomen in het algemeen wedstrijdreglement. Houdt er rekening mee dat u zowel uw medespelers als de wedstrijdleiding benadeelt als u dit niet nakomt. Bovendien ontneemt u anderen, die op de reservelijst staan, de mogelijkheid om mee te kunnen doen.

Tips/etiquette

– Vul aan het einde van uw ronde de scorekaart correct in en lever de getekende kaart in bij de wedstrijdleiding.
– Let op!!! Een niet juist ingevulde kaart kan voor de wedstrijdleiding aanleiding zijn om u te diskwalificeren voor de gelopen wedstrijd.
– Op de finaledag wordt de eindprijs uitgereikt. Het omkleden na de wedstrijd wordt op prijs gesteld.
– Houdt tempo in het spel. Zoek niet te lang naar de bal.
– Repareer pitchmarks, plaats divots terug en hark de bunkers aan.

Veel plezier, Weco Par 3